Sebastijan Fetel (©AFP)
Sebastijan Fetel (©AFP)

Fetel: Pare mi nisu važne, možda je vreme za penziju

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.07.20. | 13:28

Četvorostruki šampion Formule 1 moguće vozi poslednju sezonu

Sezona Formule 1 je konačno krenula pre desetak dana i nastavlja se već narednog vikenda u Hungaroringu po prisilnom kalendaru i naravno prisilnim pravilima u vreme pandemije.

Sve to za Sebastijana Fetela nije najveća briga pošto četvorostruki šampion najbržeg cirkusa ne zna šta će dalje nakon razlaza sa Ferarijem koji stupa po okončanju ove takmičarske godine.

Izabrane vesti

"Već sam mnogo toga postigao u Formuli 1, a sada je moj cilj da nastavim dalje i postižem više", pomalo je mističan bio Fetel u razgovoru za nacionalnu TV Austrije.

Gigant iz Maranela je odlučio da se osloni na već jasno odličnog Monežanina Šarla Leklerka i da mu ne ponudi nastavak saradnje započete 2015. Tada je u Nemac stigao u italijanski tim ovenčan lovorikama iz Red Bula. Nikada nije uspeo da ponovi slavu kao kojiu je stekao sa Austrijancima, mada je u dva navrata bio blizu. Njegova malo lošija forma, i sve bolji Luis Hamilton, kao i nedostižni Mercedes su kumovali ovakvom rastanku Fetela i Ferarija. Pomalo kiselom.

Pred njim je sada odluka šta dalje i dali je možda vreme za penziju, pošto mu je ipak 33 godine, i možda mu se glava više ne stavlja tek tako u torbu. A svaka trka Formule 1 je jednako opasna. 

"Da me je brinuo novac, već bih našao tim za narednu sezonu. Jasno je da sam postigao mnogo toga u prošlosti, ali isto tako mi je jasno da sam imao i sreće na mnogo načina."

Nemac je u Ferariju dobijao oko 40.000.000 evra plate, a uz značajna sponzorstva, postao je jedan od najbogatijih sportista planete. Zato mu se možda i ne da tek tako da se takmiči.

"Pare mi nikada nisu bile važne, i to se nije promenilo. Samo je potrebno da se nađe opcija koja bi mi odgovarala. A ako je ne nađem, iskreno, možda je vreme za penziju", zaključio je vozač Ferarija


tagovi

Sebastijan FetelFerari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara